Sockersaltad lax med senapssås och syrlig zucchinisallad
Utan gluten

Sockersaltad lax med senapssås och syrlig zucchinisallad

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • mild senap
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mild senap
1 msk
(Senap)
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
10 g
Zucchini
½ st
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
514 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Gnid in socker, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
Grovhacka all dill och lägg hälften i en liten skål. Spara resten till moment 5. Blanda dillen i skålen med matyoghurt, mild senap (välj din favoritsenap), honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Grovriv zucchini och tärna grönt äpple. Lägg allt i en skål. Blanda med resten av den hackade dillen, vitvinsvinäger, socker och salt.
Servera sockersaltad lax med senapssås, zucchinisallad och kokt potatis.
Smaklig måltid!