Utan gluten
Sockersaltad lax med senapssås och syrlig zucchinisallad
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mild senap
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Laxfilé
300 g
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Mild senap
1 msk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
10 g
Zucchini
½ st
Grönt äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 514 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Gnid in socker, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
Grovhacka all dill och lägg hälften i en liten skål. Spara resten till moment 5. Blanda dillen i skålen med matyoghurt, mild senap (välj din favoritsenap), honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Grovriv zucchini och tärna grönt äpple. Lägg allt i en skål. Blanda med resten av den hackade dillen, vitvinsvinäger, socker och salt.
Servera sockersaltad lax med senapssås, zucchinisallad och kokt potatis.
Smaklig måltid!