Kalorismart
Vegetariskt
Sobanudelwok med libanesisk aubergine, smulad fetaost och granatäppelkärnor
3.46 (61)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- vitlök
Vitlök
½ klyfta
Japansk sojasås
½ påse
Lime
1 st
Socker
½ msk
Aubergine
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Sobanudlar
½ förp
Babyspenat
30 g
Rödlök
½ st
Koriander
20 g
Sesamfrön
2 msk
Salt
Fetaost
50 g
Granatäpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 516 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
Koka sobanudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
Blanda pressad vitök, japansk soja, limesaft och socker i en skål.
Tärna aubergine smått. Finhacka koriander. Skiva rödlök tunt.
Halvera och banka ut (med hjälp av en träslevs baksida på granatäpplet) kärnorna från granatäpplet i en skål.
Hetta upp lite olivolja i en wok- eller stekpanna och stek aubergine ca 5 min på hög värme tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt.
Blanda ner babyspenat, rödlök och avhällda sobanudlar i pannan med aubergine och tillsätt woksåsen under upphettning. Strö över koriander och sesamfrön (se tips!). Smaka av med lite salt.
Servera sobanudelwok toppad med smulad fetaost och granatäppelkärnor.
Smaklig måltid!