Sobanudelwok med libanesisk aubergine, smulad fetaost och granatäppelkärnor
Kalorismart
Vegetariskt

Sobanudelwok med libanesisk aubergine, smulad fetaost och granatäppelkärnor

3.46 (61)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • vitlök
Vitlök
½ klyfta
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Lime
1 st
Socker
½ msk
Aubergine
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Sobanudlar
½ förp
(Vete)
Babyspenat
30 g
Rödlök
½ st
Koriander
20 g
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Salt
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Granatäpple
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
516 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!

Koka sobanudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. 
Blanda pressad vitök, japansk soja, limesaft och socker i en skål. 
Tärna aubergine smått. Finhacka koriander. Skiva rödlök tunt. 
Halvera och banka ut (med hjälp av en träslevs baksida på granatäpplet) kärnorna från granatäpplet i en skål. 
 Hetta upp lite olivolja i en wok- eller stekpanna och stek aubergine ca 5 min på hög värme tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt. 
Blanda ner babyspenat, rödlök och avhällda sobanudlar i pannan med aubergine och tillsätt woksåsen under upphettning. Strö över koriander och sesamfrön (se tips!). Smaka av med lite salt.
Servera sobanudelwok toppad med smulad fetaost och granatäppelkärnor.
Smaklig måltid!