Smörstekt torsk med citronsås, champinjoner och babyspenat
30-40
0,7 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Smörstekt torsk med citronsås, champinjoner och babyspenat

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Citronsås

Citron
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt

Frästa grönsaker

Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Babyspenat
30 g

Smörstekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Smör (Mjölk)

Till servering

Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 601 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Citronsås: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten (lite i taget), pressad citronsaft (ca ½ msk) och kycklingbuljong. Koka ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och rivet citronskal. Koka upp och smaka av med lite salt.
  3. Frästa grönsaker: Kvarta champinjoner och skiva bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs champinjoner, lök och lite salt ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Vänd ner babyspenat.
  4. Smörstekt torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  5. Klyfta resten av den använda citronen. Servera smörstekt torsk med citronsås, frästa grönsaker, citronklyfta, rädisor och kokt potatis.