Smashed bean nachos med avokado- och tomatsalsa
Utan gluten
Löpefri

Smashed bean nachos med avokado- och tomatsalsa

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Morötter
150 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
½ tsk
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Avokado
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
2 tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Tortillachips
100 g
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
719 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
91 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skrubba sötpotatis och morötter. Tärna tomat. Finhacka hela rödlöken, lägg undan hälften till punkt 4 och hälften till punkt 5. Häll av och skölj svarta bönor.
Skär sötpotatis och morötter i cm-stora tärningar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Linas tre kryddor och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, rör om efter halva tillagningstiden.
Mosa avokado grovt i en skål. Tillsätt tomat, rödlök, pressad vitlök, olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs avhällda bönor, resten av rödlöken och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt Linas 3 kryddor, salt och sambal oelek, fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomatpuré, vatten och vitvinsvinäger. Låt vätskan koka in. Smaka av med salt. Stäng av plattan och mosa bönorna lätt med en träsked.
Blanda de rostade rotfrukterna med bönröran och tortillachips direkt på ugnsplåten. Strö över riven mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. 
Servera gratinerade tortillachips med avokado- och tomatsalsa.
Smaklig måltid!