Laktosfri
Sesamstekt torsk med teriyakisås, grönsaker och jasminris
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sesamfrön
1 msk
Olja
Jasminris
135 g
Teriyakisås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 550 kcal
- Fett:
- 12 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva schalottenlök tunt. Skär gurka och röd paprika i mindre bitar. Lägg allt i separata skålar eller blanda allt med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål.
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg sesamfrö på en tallrik och vänd fisken i sesamfröna. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Servera sesamstekt torsk med grönsaker, jasminris och en teriyakisås.
Smaklig måltid!