Laktosfri
Salsicciapanna med fänkål och riven parmesan
3.72 (144)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
Fänkål
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Salsicciakorv
200 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Torkad salvia
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Linguine
200 g
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 680 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4.
Skiva fänkål och grovhacka tomat. Skär salsicciakorv i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek salsicca på hög värme ca 2 min. Lägg över på ett fat. Fräs fänkål och pressad vitlök i den använda stekpannan ca 3 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Lägg tillbaka korven i pannan med fänkål. Tillsätt hackad tomat, tomatpuré, paprikapulver, torkad salvia, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud under tiden pastan kokar, tills korven är helt genomstekt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja och riv parmesanost. Servera salsicciapanna med nykokt linguine. Toppa med persilja och riven parmesan.
Smaklig måltid!