Kalorismart
Utan gluten
Laktosfri
Salsiccia med fänkålssallad, rostad paprikasås och potatisklyftor
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flingsalt
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
Svartpeppar
Fänkål
½ st
Rödlök
½ st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Salsicciakorv
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 535 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Lägg rödlöken i kallt vatten, så blir den mildare!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Halvera tomat. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, paprikapulver, salt och chili flakes (efter egen smak). Rosta mitt i ugnen ca 22 min. Byt plats på ugnsplåtarna efter halva tiden.
Skiva fänkål och rödlök tunt, gärna på mandolin (se tips!). Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, flytande honung och flingsalt.
Skär tunna kryss på salsicciakorvarna. Tillaga korvarna direkt på en av ugnsplåtarna ca 6 min.
Lägg de rostade grönsakerna och vitvinsvinäger i en mixerbunke. Mixa med en stavmixer till en sås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera ugnsrostad salsiccia med fänkålssallad, rostad paprikasås och potatisklyftor.
Smaklig måltid!