Salsiccia med fänkålssallad, rostad paprikasås och potatisklyftor
Kalorismart
Utan gluten
Laktosfri

Salsiccia med fänkålssallad, rostad paprikasås och potatisklyftor

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • flingsalt
    • flytande honung
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • vitvinsvinäger
    Bananschalottenlök
    1 st
    Röd paprika
    1 st
    Tomat
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Flytande honung
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Vitvinsvinäger
    1 tsk
    Potatis
    450 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Paprikapulver
    ½ msk
    Salt
    ½ tsk
    Chili flakes
    Svartpeppar
    Fänkål
    ½ st
    Rödlök
    ½ st
    Vitvinsvinäger
    1 tsk
    Flytande honung
    1 tsk
    Flingsalt
    1 krm
    Salsicciakorv
    200 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    535 kcal
    Fett:
    26 g
    Kolhydrater:
    51 g
    Protein:
    23 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Lägg rödlöken i kallt vatten, så blir den mildare!

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Halvera tomat. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
     Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, paprikapulver, salt och chili flakes (efter egen smak). Rosta mitt i ugnen ca 22 min. Byt plats på ugnsplåtarna efter halva tiden.
    Skiva fänkål och rödlök tunt, gärna på mandolin (se tips!). Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, flytande honung och flingsalt. 
    Skär tunna kryss på salsicciakorvarna. Tillaga korvarna direkt på en av ugnsplåtarna ca 6 min.  
     Lägg de rostade grönsakerna och vitvinsvinäger i en mixerbunke. Mixa med en stavmixer till en sås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
    Servera ugnsrostad salsiccia med fänkålssallad, rostad paprikasås och potatisklyftor. 
    Smaklig måltid!