Utan gluten
Löpefri
Rotfruktspytt med halloumi och rödbetshummus
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Potatis
450 g
Morötter
300 g
Kålrot
200 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Halloumi
150 g
Kikärtor
½ förp
Kokt rödbeta
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Olja
Ägg
2 st
Salt
Kokt rödbeta
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 671 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis, morötter och kålrot i tärningar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tiden.
Häll av kikärtor och lägg i en mixerbunke. Tärna rödbetor och lägg ner i bunken. Pressa ner vitlök och mixa till en slät hummus. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara lös. Strö på lite salt. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Tärna halloumi. Hetta upp den använda stekpannan och stek osten ca 4 min runt om, tills den fått fin färg. Blanda nystekt halloumi med de rostade rotfrukterna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa rotfruktspytt med stekt ägg. Servera med rödbetshummus och resten av rödbetorna!
Smaklig måltid!