Rotfruktspytt med kalkonkorv och stekt ägg
Utan gluten
Laktosfri

Rotfruktspytt med kalkonkorv och stekt ägg

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • flytande honung
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • senap
  • svartpeppar
Morötter
300 g
Palsternacka
1 st
Gul lök
1 st
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Rödvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Kalkonkorv
2 st
Olivolja
Ägg
2 st
(Ägg)
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Senap
2 msk
(Senap)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
662 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala morötter och palsternacka. Tärna morot, palsternacka och gul lök. Kvarta potatis.
Lägg morot, palsternacka, gul lök och potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
 Skär tomat i mindre bitar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda väl med rödvinsvinäger, flytande honung, flingsalt och nymald svartpeppar.
Skär tunna kryss på kalkonkorvarna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kalkonkorven på medelvärme ca 5 min runt om. Lägg på en tallrik och täck med lock. Spara stekpannan.
Hetta upp den använda stekpannan. Stek ägg ca 2 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Grovhacka bladpersilja och blanda ned i rotfruktspytten. Servera med kalkonkorv, din favoritsenap, tomatsallad och nystekt ägg. 
Smaklig måltid!