Rostad tomatsoppa med varmt mozzarellabröd och olivtopping
Vegetariskt

Rostad tomatsoppa med varmt mozzarellabröd

och olivtopping
3.98 (364)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Tomat
2 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Torkad oregano
½ förp
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
1 förp
Vatten
1 tsk
Olivolja
1 msk
Torkad oregano
½ förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
15 g
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Ruccola
15 g
Snacksoliver
1 förp
Olivolja
½ tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
722 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Dela tomater och lägg med skalsidan upp i en ugnsform. Skiva gul lök och skala vitlök. Lägg löken och vitlöken bredvid tomaterna och blanda med lite olivolja. Rosta i ugnen ca 15 min. 
Lägg konserverade körsbärstomater i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, grönsaksbuljong,, socker, torkad oregano och torkad timjan. Koka ca 5 min. Tillsätt de rostade grönsakerna och eventuell vätska från ugnsformen. Koka ytterligare ca 5 min. Mixa slät med stavmixer och smaka av med chili flakes, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
 Lägg tomatpuré i en bunke och blanda ner vatten, olivolja, torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Finhacka ruccola och skär mozzarella i tärningar. Blanda ner i bunken. Lägg surdegsbaguette i en ugnsform och skär ett snitt uppifrån och ned, men inte helt igenom. Fyll baguetten med mozzarellablandningen och baka i ugnen ca 10 min. 
Grovhacka ruccola och skiva snacksoliver. Lägg i en liten skål och blanda ner olivolja och rödvinsvinäger.
Skär det varma mozzarellabrödet i bitar och servera till rostad tomatsoppa med olivtopping.
Smaklig måltid!