Utan gluten
Rostad tomatrisotto med taleggio, chorizo och ruccolasallad
Nytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Cocktailtomater
250 g
Socker
1 krm
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Risottoris
150 g
Taleggio
⅓ förp
Salt
Svartpeppar
Selleristicks
100 g
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Chorizo
200 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 610 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera cocktailtomaterna och lägg i en ugnsform. Krydda med socker. Ringla över lite olivolja. Rosta i övre delen av ugnen ca 18 min.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Koka upp vatten, vitvinsvinäger och kycklingbuljong i en liten kastrull.
Fräs lök, vitlök och risottoris i en stekgryta med lite olivolja ca 2 min. Tillsätt buljong, lite i taget. När buljongen kokat in tillsätt mer buljong, fortsätt så tills riset känns mjukt. Rör om då och då.
Finstrimla selleristicks. Lägg i en skål och blanda med ruccola, lite olivolja, salt och svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek chorizo runt om ca 6 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär taleggio i mindre bitar. Blanda ner taleggio och rostade tomater i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt tillsammans med chorizo och ruccolasallad.
Smaklig måltid!