Rostad ratatouille med potatisgnocchi, fetaost och mandel
Löpefri

Rostad ratatouille med potatisgnocchi, fetaost och mandel

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Nötter
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Röd paprika
1 st
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
2 krm
Potatisgnocchi
¾ förp
(Vete)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
(Nötter)
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
734 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
94 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Tärna aubergine och röd paprika. Häll av och skölj svarta bönor.
Lägg aubergine och paprika i en rymlig smord ugnsform. Blanda med konserverade körsbärstomater, vatten, svarta bönor, pressad vitlök, olivolja, tomatpuré, vitvinsvinäger, honung, smulad grönsaksbuljong, torkad rosmarin och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta mandelspån ca 2 min, rör om så att det inte bränner. Lägg upp på ett fat, spara stekpannan. Smula fetaost och lägg upp i en skål. Häll av potatisgnocchin.  
 Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek gnocchin ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rostad ratatouille med nystekt gnocchi. Toppa med smulad fetaost och rostad mandel.
Smaklig måltid!