Löpefri
Rostad ratatouille med potatisgnocchi, fetaost och mandel
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Nötter·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Röd paprika
1 st
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
2 krm
Potatisgnocchi
¾ förp
Smör
½ msk
Salt
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
Fetaost
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 734 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 94 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Tärna aubergine och röd paprika. Häll av och skölj svarta bönor.
Lägg aubergine och paprika i en rymlig smord ugnsform. Blanda med konserverade körsbärstomater, vatten, svarta bönor, pressad vitlök, olivolja, tomatpuré, vitvinsvinäger, honung, smulad grönsaksbuljong, torkad rosmarin och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta mandelspån ca 2 min, rör om så att det inte bränner. Lägg upp på ett fat, spara stekpannan. Smula fetaost och lägg upp i en skål. Häll av potatisgnocchin.
Hetta upp smör i den använda stekpannan. Stek gnocchin ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rostad ratatouille med nystekt gnocchi. Toppa med smulad fetaost och rostad mandel.
Smaklig måltid!