Löpefri
Rostad rotfruktssallad med linser och gratinerad chèvre
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Morötter
300 g
Rödbeta
2 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Surdegspavé
½ förp
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Citron
½ st
Balsamvinäger
2 msk
Olivolja
1 ½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chèvre
100 g
Flytande honung
½ tsk
Gröna linser
1 förp
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spola gärna kniven i varmt vatten innan du delar chèvren, så är det lättare att skära jämna skivor.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär morötter i grova bitar. Klyfta rödbeta och rödlök. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med cocktailtomater. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka.
Skär surdegspavé i små tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med pressad vitlök, olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 8 min, tills krutongerna fått fin färg. Lägg över på en tallrik och spara plåten med bakplåtspapper till steg 5.
Blanda pressad citronsaft, balsamvinäger, olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Dela chèvre i två skivor (se tips!). Lägg på den sparade plåten och ringla över honung. Gratinera osten högt upp i ugnen ca 8 min, gärna med grilleffekt. Passa noga så att osten inte smälter ut på plåten!
Häll av och skölj gröna linser. Blanda linser, rostade grönsaker, krutonger och mixsallad med hälften av vinägretten på ett serveringsfat.
Toppa salladen med gratinerad chèvre. Servera med resten av vinägretten.
Smaklig måltid!