Löpefri
Paprikasoppa med chèvre, rostad mandel och surdegsbaguette
3.79 (179)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Nötter·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Röd paprika
2 st
Tomat
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vatten
4 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Chèvre
50 g
Surdegsbaguette
1 st
Mandelspån
50 g
Chèvre
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 700 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tillaga surdegsbaguetten enligt anvisning på förpackningen.
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål till servering.
Skär röd paprika i bitar, halvera tomat och grovhacka gul lök.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull eller stekgryta. Fräs paprika, lök och tomat tillsammans med pressad vitlök ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och krydda med torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner vatten och smulad grönsaksbuljong, låt sjuda ca 12 min under lock. Tillsätt chèvre och mixa soppan slät. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera soppan i djupa tallrikar. Toppa med smulad chèvre och rostad mandel. Servera med nygräddad surdegsbaguette.
Smaklig måltid!