Laktosfri
Rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater och pecorino
Nytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
 - Vete
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
 - olivolja
 - salt
 - smör
 - socker
 - svartpeppar
 
Tomatmix
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Potatisgnocchi
500 g
Rosmarin
5 g
Smör
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Riven pecorino
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 609 kcal
 - Fett:
 - 19 g
 - Kolhydrater:
 - 91 g
 - Protein:
 - 18 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
 Dela tomatmix på hälften och klyfta bananschalottenlök. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med torkad salvia, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
 Häll av gnocchin och grovhacka rosmarin. Hetta upp smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi med rosmarin ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater. Toppa med riven pecorino.
Smaklig måltid!
