Risotto med pesto, ugnsbakad jordärtskocka, ruccola och parmesan
Utan gluten
Laktosfri

Risotto med pesto, ugnsbakad jordärtskocka, ruccola och parmesan

Nytt recept
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitt matlagningsvin
2 ½ dl
(Svaveldioxid)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Arborioris
175 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk, Laktos)
Pesto genovese
¾ förp
(Mjölk, Ägg, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Jordärtskocka
250 g
Olivolja
Salt
1 ½ krm
Chili flakes
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
767 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
98 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp vatten, smulad grönsaksbuljong och vitt matlagningsvin i en liten kastrull. Dra från värmen.
Finhacka ena bananschalottenlöken och vitlök. Skala jordärtskocka. 
 Lägg jordärtskocka i en smord ugnsform (dela stora skockor för en jämnare tillagningstid). Blanda med lite olivolja, salt och chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs hackad lök och vitlök med arborioris ca 1 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, ca 20 min. Rör om då och då. Blanda ner riven parmesan och pesto genovese i risotton precis innan servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Blanda ner ruccola vid servering.
Lägg upp risotton i djupa tallrikar. Toppa med jordärtskockor och riven parmesan. Servera med ruccolasallad. 
Smaklig måltid!