Utan gluten
Löpefri
Risotto al limone med getost, gulbetor och hasselnötter
Nytt recept
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Gulbetor
300 g
Ruccola
30 g
Olivolja
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Citron
½ st
Getost
40 g
Salt
Svartpeppar
Getost
40 g
Hasselnötter
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 699 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka gulbetor i en kastrull med lock ca 30 min, tills betorna är mjuka.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 3 min.
Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv getost. Ta risotton från värmen och rör ner getost, citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Spola betorna i kallt vatten och gnid av skalet. Skär i klyftor. Lägg i en skål och blanda med ruccola och lite olivolja.
Hyvla getost tunt. Servera risotto al limone toppad med gulbetssallad, getost och hasselnötter.
Smaklig måltid!