Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- jordnötter,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
Risnudelwok
Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Pak choy
1 st
Neutral olja
Woksås
Lime
1 st
Hackade jordnötter (Jordnötter)
½ förp
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Socker
1 msk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Pannoumi
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Neutral olja
Till servering
Hackade jordnötter (Jordnötter)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 647 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Förberedelser: Skala morot och skär i sneda skivor. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla pak choy.
- Woksås: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg i en mixerbunke tillsammans med hackade jordnötter. Tillsätt japansk soja, socker, chili flakes och pressad vitlök. Mixa till en sås med stavmixer.
- Pannoumi: Tärna pannoumin i cm-stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek osten ca 3 min. Lägg upp på en tallrik och spara pannan.
- Risnudelwok: Hetta upp lite mer olja i den använda stekpannan. Stek morot och röd paprika på hög värme ca 2 min. Tillsätt pak choy, avhällda nudlar och woksås. Låt allt bli varmt.
- Servera risnudelwok med grönsaker. Toppa med stekt pannoumi, hackade jordnötter och resterande chili flakes. Servera direkt.