Laktosfri
Ramen med sesamstekt fläskkarré och salladslök
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Ingefära
1 bit
Vitkål
250 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Malen koriander
1 tsk
Japansk sojasås
½ påse
Balsamvinäger
2 msk
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
¾ påse
Vatten
6 dl
Äggnudlar
½ förp
Sesamfrön
1 msk
Rädisor
½ förp
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 640 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta sesamfrön ca 2 min under omrörning. Lägg över på ett fat, spara pannan.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg köttet på en skärbräda.
Skala och finriv ingefära. Strimla vitkål. Skiva salladslök. Dela rädisor.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekgryta. Fräs vitkål, hälften av salladslöken, riven ingefära, pressad vitlök och malen koriander ca 3 min. Rör ner japansk soja, balsamvinäger, sambal oelek, smulad kycklingbuljong och vatten. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Skär stekt fläskkarré i cm-tjocka strimlor och strö över rostade sesamfrön.
Fördela äggnudlar, fläskkarré och ramen i 2 skålar. Toppa med rädisor, resten av salladslöken och en nypa chili flakes. Servera direkt!
Smaklig måltid!