Ramen med sesamstekt fläskkarré och salladslök
Laktosfri

Ramen med sesamstekt fläskkarré och salladslök

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Ingefära
1 bit
Vitkål
250 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Malen koriander
1 tsk
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Balsamvinäger
2 msk
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
¾ påse
Vatten
6 dl
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Rädisor
½ förp
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
640 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta sesamfrön ca 2 min under omrörning. Lägg över på ett fat, spara pannan.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg köttet på en skärbräda.
Skala och finriv ingefära. Strimla vitkål. Skiva salladslök. Dela rädisor.
 Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekgryta. Fräs vitkål, hälften av salladslöken, riven ingefära, pressad vitlök och malen koriander ca 3 min. Rör ner japansk soja, balsamvinäger, sambal oelek, smulad kycklingbuljong och vatten. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Skär stekt fläskkarré i cm-tjocka strimlor och strö över rostade sesamfrön.
Fördela äggnudlar, fläskkarré och ramen i 2 skålar. Toppa med rädisor, resten av salladslöken och en nypa chili flakes. Servera direkt!
Smaklig måltid!