Laktosfri
Ragù alla bolognese con parmigiano reggiano
Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Linguine
180 g
Mixsallad
65 g
Riven parmesan
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 751 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv morot. Grovhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morot och nötfärs ca 4 min.
Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad timjan, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Blanda linguinen med ragù alla bolognese. Toppa med riven parmesan och mixsallad!
Smaklig måltid!