Ragù alla bolognese con parmigiano reggiano
Laktosfri

Ragù alla bolognese con parmigiano reggiano

Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Linguine
180 g
(Gluten)
Mixsallad
65 g
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
751 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv morot. Grovhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morot och nötfärs ca 4 min. 
Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad timjan, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Blanda linguinen med ragù alla bolognese. Toppa med riven parmesan och mixsallad!
Smaklig måltid!