Quesadillas med chilibakad morot och rostad majssalsa

Quesadillas med chilibakad morot och rostad majssalsa

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
½ msk
Linas tre kryddor
1 tsk
Chili flakes
1-2 krm
Salt
2 krm
Tomat
1 st
Majs
1 förp
Olivolja
Salt
1 ½ krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mozzarella
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
727 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du bråttom? Lägg över quesadillas på en ugnsplåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen, ca 5 min!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär morötter i stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, Linas tre kryddor, chili flakes (efter egen smak) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Tärna bananschalottenlök och tomat. Häll av majs. Grovriv mozzarella.
Hetta upp en stekpanna. Rosta majsen ca 5 min, tills den har fått fin färg. Lägg i en bunke, spara stekpannan. Blanda med lite olivolja, salt, vitvinsvinäger, flytande honung, sambal oelek (efter egen smak) och tärnad tomat. 
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs nötfärs och lök ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
Lägg ut 2 tortillabröd på arbetsbänken. Fördela färsen på bröden. Strö över riven mozzarella. Lägg på 2 tortillabröd som lock. Spara och torka ur stekpannan. Stek bröden i två torra stekpannor på medelvärme ca 2 min per sida, eller tills osten smält (se tips!).
Skär upp quesadillas. Servera med chilibakad morot och rostad majssalsa.
Smaklig måltid!