Löpefri
Pumpapizza med chèvre och grönkålssallad
4.07 (134)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Butternutpumpa
¼ st
Chèvre
100 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pizzabottnar
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Grönkål
100 g
Granatäpple
½ st
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rulla granatäpplet på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar. Halvera och pilla ur kärnorna.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och kärna ur butternutpumpa. Hyvla tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Smula chèvre. Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Lägg ut pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut yoghurtblandningen på pizzabottnarna. Toppa med pumpa, chèvre och torkad rosmarin. Ringla över honung. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzorna fått fin färg.
Repa och strimla grönkål. Kärna ur granatäpple (se tips!). Blanda grönkål, granatäppelkärnor, lite olivolja, rödvinsvinäger och salt i en salladsskål.
Servera nygräddad pumpapizza med grönkålssallad.
Smaklig måltid!