Pumpapizza med chèvre och grönkålssallad
Löpefri

Pumpapizza med chèvre och grönkålssallad

4.07 (134)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Butternutpumpa
¼ st
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pizzabottnar
1 förp
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
1 st
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Grönkål
100 g
Granatäpple
½ st
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
630 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rulla granatäpplet på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar. Halvera och pilla ur kärnorna.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skala och kärna ur butternutpumpa. Hyvla tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Smula chèvre. Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
Lägg ut pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut yoghurtblandningen på pizzabottnarna. Toppa med pumpa, chèvre och torkad rosmarin. Ringla över honung. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzorna fått fin färg. 
Repa och strimla grönkål. Kärna ur granatäpple (se tips!). Blanda grönkål, granatäppelkärnor, lite olivolja, rödvinsvinäger och salt i en salladsskål. 
Servera nygräddad pumpapizza med grönkålssallad.
Smaklig måltid!