Portabello- och grönkålsfräs med rödbetshummus, fetaost och sesamfrön

Portabello- och grönkålsfräs med rödbetshummus, fetaost och sesamfrön

Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Kikärtor
1 förp
Rödbetor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Spiskummin
¾ tsk
Salt
½ tsk
Vatten
Couscous
1 ½ dl
(Vete)
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Grönkål
100 g
Portabello
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
678 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll av och skölj kikärtor. Kvarta rödbetor. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Repa och strimla grönkål. Skiva portabellosvamp.
Lägg kikärtor, rödbetor, pressad vitlök, olivolja, spiskummin, salt och pressad citronsaft (ca 1 msk) i en mixerbunke. Mixa slätt. Späd eventuellt med lite vatten. 
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå 10-15 min. Fluffa grynen med en gaffel. 
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna, tills de är gyllene. Lägg över på en tallrik och spara pannan. 
Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek portabello och pressad vitlök 2-3 min. Tillsätt grönkål, salt och lite nymald svartpeppar och stek ytterligare 1 min. Blanda ner couscous och citronskal i pannan. 
Bred ut hummus i två skålar. Fördela couscous och grönkålsfräs ovanpå hummusen. Toppa med smulad fetaost och sesamfrön! 
Smaklig måltid!