Portabello- och grönkålsfräs med rödbetshummus, fetaost och sesamfrön
Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Kikärtor
1 förp
Rödbetor
1 förp
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Spiskummin
¾ tsk
Salt
½ tsk
Vatten
Couscous
1 ½ dl
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Grönkål
100 g
Portabello
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sesamfrön
1 msk
Fetaost
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 678 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll av och skölj kikärtor. Kvarta rödbetor. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Repa och strimla grönkål. Skiva portabellosvamp.
Lägg kikärtor, rödbetor, pressad vitlök, olivolja, spiskummin, salt och pressad citronsaft (ca 1 msk) i en mixerbunke. Mixa slätt. Späd eventuellt med lite vatten.
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå 10-15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna, tills de är gyllene. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek portabello och pressad vitlök 2-3 min. Tillsätt grönkål, salt och lite nymald svartpeppar och stek ytterligare 1 min. Blanda ner couscous och citronskal i pannan.
Bred ut hummus i två skålar. Fördela couscous och grönkålsfräs ovanpå hummusen. Toppa med smulad fetaost och sesamfrön!
Smaklig måltid!