Peruanska färsbiffar med aji verde och pimientos de padrón
Laktosfri

Peruanska färsbiffar med aji verde och pimientos de padrón

3.94 (422)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • ströbröd
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
(Vete)
Ströbröd
¼ dl
Salt
½ tsk
Malen koriander
¾ tsk
Vitlök
1 klyfta
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Nötfärs
250 g
Olja
Bladpersilja
20 g
Grön chili
1 st
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Olja
1 msk
Pimientos de padrón
1 förp
Olja
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
590 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ströbröd, salt, malen koriander, pressad vitlök, mjölk och ägg i en bunke. Blanda ner nötfärs i bunken och forma färsen till 2 biffar. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja. Halvera och skrapa bort kärnhuset från grön chili (för en hetare salsa, låt kärnhuset vara kvar). Finhacka chilin och tärna tomat. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, salt, vitvinsvinäger, vatten och neutral olja. Mixa ihop till en slät sås.
Halvera pimientos de padrón på längden. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs pimientos de padrón ca 3 min. Krydda med salt.
Servera peruanska biffar med aji verde, pimientos de padrón och nykokt bulgur.
Smaklig måltid!