Persiska nötfärsbiffar med myntayoghurt och basmatiris
Utan gluten

Persiska nötfärsbiffar med myntayoghurt och basmatiris

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 msk
Malen kardemumma
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Mynta
20 g
Gurka
1 st
Matyoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
665 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, ströbröd, malen kardemumma, malen koriander och salt. Forma till 4 små biffar.
Hacka mynta, spara gärna några blad till servering. Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med hackad mynta, matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera persiska nötfärsbiffar med myntayoghurt och nykokt basmatiris. Toppa med myntablad och lite chili flakes!
Smaklig måltid!