Utan gluten
Persiska nötfärsbiffar med myntayoghurt och basmatiris
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 msk
Malen kardemumma
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Mynta
20 g
Gurka
1 st
Matyoghurt
2 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 665 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, ströbröd, malen kardemumma, malen koriander och salt. Forma till 4 små biffar.
Hacka mynta, spara gärna några blad till servering. Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med hackad mynta, matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera persiska nötfärsbiffar med myntayoghurt och nykokt basmatiris. Toppa med myntablad och lite chili flakes!
Smaklig måltid!