Persiljejärpar med inlagd gurka, morot och kokt potatis
Laktosfri

Persiljejärpar med inlagd gurka, morot och kokt potatis

3.96 (371)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • salt
  • äggula
  • svartpeppar
  • olja
  • balsamvinäger
Gurka
1 st
Vatten
1 dl
Socker
3 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Salt
½ krm
Nötfärs
250 g
Äggula
1 st
(Ägg)
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1½ msk
Bladpersilja
5 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Vatten
2½ dl
Balsamvinäger
1½ msk
Rårörda lingon
25 g
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Majsstärkelse
1 tsk
Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Bladpersilja
15 g
Rårörda lingon
75 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 640 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt morötter koka med potatisen de sista 3 minuterna. 
 Skala morot och skär i mindre bitar. Skiva gurka tunt. Grovhacka all bladpersilja.
 Lägg vatten, socker, ättika och salt i en bunke. Vispa så att sockret och saltet löser sig. Lägg skivad gurka i bunken med lagen. Låt stå till servering.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med äggula, vatten, bladpersilja, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 4 st (äggstora) järpar. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek järparna runt om ca 6 min. Lägg upp på en tallrik och täck med lock.
 Ställ tillbaka stekpannan på spisen. Tillsätt vatten, balsamvinäger, rårörda lingon, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och lägg tillbaka järparna, sjud ca 5 min under lock, tills de är helt genomstekta.
Vispa ner majsstärkelse (utblandat med lika delar vatten) i skyn med järparna. Om såsen blir för tjock späd med lite vatten. 
Servera persiljejärpar i sås med kokt potatis, morötter och inlagd gurka. Toppa med resten av bladpersiljan och en klick rårörda lingon.
Smaklig måltid!