Pasta casarecce med spenat- och hasselnötspesto och vitlöksfräst ostronskivling
Laktosfri

Pasta casarecce med spenat- och hasselnötspesto och vitlöksfräst ostronskivling

3.67 (326)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Casarecce
200 g
(Vete)
Babyspenat
30 g
Hackade hasselnötter
15 g
(Hasselnötter)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Ostronskivling
200 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Babyspenat
35 g
Hackade hasselnötter
15 g
(Hasselnötter)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
687 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 4.
Lägg babyspenat, hackade hasselnötter, riven parmesanost, pressad vitlök, neutral olja, vitvinsvinäger och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
Strimla ostronskivling. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek svampen med pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när ni häller av pastan.
Blanda kokt pasta med det sparade pastavattnet och spenat- och hasselnötspesto. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera pastan toppad med vitlöksstekt ostronskivling, babyspenat, hackade hasselnötter och riven parmesanost.
Smaklig måltid!