Laktosfri
Pasta casarecce med spenat- och hasselnötspesto och vitlöksfräst ostronskivling
3.67 (326)
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Casarecce
200 g
Babyspenat
30 g
Hackade hasselnötter
15 g
Riven parmesan
25 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Ostronskivling
200 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Babyspenat
35 g
Hackade hasselnötter
15 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 687 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 4.
Lägg babyspenat, hackade hasselnötter, riven parmesanost, pressad vitlök, neutral olja, vitvinsvinäger och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
Strimla ostronskivling. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek svampen med pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när ni häller av pastan.
Blanda kokt pasta med det sparade pastavattnet och spenat- och hasselnötspesto. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera pastan toppad med vitlöksstekt ostronskivling, babyspenat, hackade hasselnötter och riven parmesanost.
Smaklig måltid!