Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
- balsamvinäger
- svartpeppar
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Chilifräst kyckling
Olivolja
1 msk
Minutbitar
300 g
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Cocktailtomater
250 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Pizzasås
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Bladpersilja
20 g
Morotssallad
Morotsjulienne
1 förp
Balsamvinäger
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 740 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
- Chilifräst kyckling: Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kyckling minutbitar på hög värme ca 2 min, tills den fått fin färg. Krydda med chili flakes, pressad vitlök och salt. Lägg ner cocktailtomater i pannan och tillsätt vitvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 2 min. Häll ner pizzasås och vispgrädde. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är klar, eller låt puttra till servering.
- Morotssallad: Lägg upp morotsstrimlor i en salladsskål och ringla över lite balsamvinäger och olivolja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med chilifräst kyckling. Servera med morotssallad. Toppa med persilja.