Löpefri
Pasta all'arrabbiata med aubergine och valnötter
4.17 (144)
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Aubergine
1 st
Olivolja
1 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Valnötter
30 g
Fetaost
50 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 679 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att sambal oelek har olika hetta beroende på hur länge burken varit öppen!
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 3.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, sambal oelek, socker och salt. Låt puttra till steg 6. Smaka av med lite salt.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tärna aubergine smått. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg.
Grovhacka valnötter. Smula fetaost.
Blanda nykokt pasta med arrabbiatasås. Servera toppad med aubergine, fetaost, valnötter och ruccola.
Smaklig måltid!