Pasta all'arrabbiata med aubergine och valnötter
Löpefri

Pasta all'arrabbiata med aubergine och valnötter

4.17 (144)
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Aubergine
1 st
Olivolja
1 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
679 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
90 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att sambal oelek har olika hetta beroende på hur länge burken varit öppen!

Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 3.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, sambal oelek, socker och salt. Låt puttra till steg 6. Smaka av med lite salt.  
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. 
Tärna aubergine smått. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek auberginen med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg. 
Grovhacka valnötter. Smula fetaost. 
Blanda nykokt pasta med arrabbiatasås. Servera toppad med aubergine, fetaost, valnötter och ruccola. 
Smaklig måltid!