Pasta ai carciofi ca' muddica - siciliansk kronärtskockspasta
Laktosfri
Löpefri

Pasta ai carciofi ca' muddica - siciliansk kronärtskockspasta

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
Surdegspavé
¼ förp
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Flingsalt
Citron
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Chili flakes
1 krm
Formaggio
40 g
(Mjölk)
Kronärtskockor
1 burk
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
½ st
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Formaggio
40 g
(Mjölk)
Linguine
180 g
(Vete)
Pastavatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
741 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
91 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Brödet som blir över går att spara i frysen!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär surdegspavé i små tärningar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, pressad vitlök och krydda med lite flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 6 min. 
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek vitlök på svag värme ca 4 min, utan att vitlöken tar färg. Tillsätt chili flakes.
Grovriv all formaggio (totalt 80 g), lägg undan hälften till servering. Häll av kronärtskockor och lägg i en mixerbunke tillsammans med hälften av den rivna formaggion. Mixa till en slät sås. Rör ner vitlöksfräset, citronskal och pressad citronsaft. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet. 
Skiva tomat tunt. Finhacka bananschalottenlök. Lägg upp på ett fat och ringla över lite olivolja. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. 
Blanda linguine med kronärtskockssås och späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens.
Servera siciliansk pasta ai carciofi ca' muddica toppad med brödströssel, riven formaggio och tomatsallad.
Smaklig måltid!