Utan gluten
Parmesan- och vitvinsgratinerad kolja med råstekt broccoli
Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Basmatiris
135 g
Koljafilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinssås
1 förp
Riven parmesan
50 g
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg koljafilé i en ugnsfast form. Krydda fisken med salt och nymald svartpeppar. Blanda ihop vitvinssås och häften av den rivna parmesanosten i en bunke. Häll såsen över fisken i formen. Strö över resten av den rivna parmesanosten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 13 min.
Skär buketter av broccoli och skiva stammen tunt. Kvarta tomaten. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs all broccoli ca 3 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca ½ min. Dra från värmen och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Servera parmesangratinerad kolja med basmatiris och stekta grönsaker.
Smaklig måltid!