Parmesan- och vitvinsgratinerad kolja med råstekt broccoli
Utan gluten

Parmesan- och vitvinsgratinerad kolja med råstekt broccoli

Nytt recept
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Basmatiris
135 g
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinssås
1 förp
(Mjölk, Fisk, Laktos)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
672 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg koljafilé i en ugnsfast form. Krydda fisken med salt och nymald svartpeppar. Blanda ihop vitvinssås och häften av den rivna parmesanosten i en bunke. Häll såsen över fisken i formen. Strö över resten av den rivna parmesanosten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 13 min.
Skär buketter av broccoli och skiva stammen tunt. Kvarta tomaten. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs all broccoli ca 3 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca ½ min. Dra från värmen och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Servera parmesangratinerad kolja med basmatiris och stekta grönsaker.
Smaklig måltid!