Laktosfri
Pappardelle di tacchino - kalkonfärspasta med zucchini, vitlök och pecorino
Nytt recept
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Pappardelle
200 g
Zucchini
1 st
Kalkonfärs
300 g
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Sambal oelek
½ tsk
Riven pecorino
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 581 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 3.
Tärna zucchini. Stek kalkonfärs i en stekpanna med lite olivolja ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, torkad timjan och salt. Stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, sambal oelek och tärnad zucchini. Låt sjuda ytterligare ca 6 min. Smaka eventuellt av med lite extra salt och sambal oelek.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
Blanda nykokt pappardelle med kalkonfärssås. Servera toppad med riven pecorino.
Smaklig måltid!