Palsternackssoppa med fetaost, gräslök och vitlöksbröd
Löpefri

Palsternackssoppa med fetaost, gräslök och vitlöksbröd

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • rumsvarmt smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Palsternacka
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Vita bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
Torkad timjan
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gräddmjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Rumsvarmt smör
1 ½ msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Surdegspavé
½ förp
(Vete)
Gräslök
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
714 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär palsternacka i mindre bitar. Grovhacka bananschalottenlök. Häll av och skölj vita bönor.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs palsternacka, lök, pressad vitlök och torkad timjan på medelvärme ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och låt koka in. Rör ner vatten, vita bönor och smulad grönsaksbuljong. Låt koka upp och sjud under lock ca 18 min, eller tills palsternackan är mjuk. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt gräddmjölk och låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg rumstempererat smör i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja och flingsalt. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med vitlökssmöret. Tillaga brödet enligt anvisning på förpackningen. 
Strimla gräslök och smula fetaost.
Toppa palsternackssoppan med gräslök och smulad fetaost. Servera med nygräddat vitlöksbröd.
Smaklig måltid!