Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitlök
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Paella
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Olivolja
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Rökt paprikapulver
2 tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Aioli
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Persiljesallad
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Rödvinsvinäger
2 tsk
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
- Energi 756 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Dra från värmen.
- Förberedelser till paella: Finhacka rödlök och vitlök. Skär paprika och tomater i mindre bitar. Strimla kycklinglårfilé.
- Paella: Stek kyckling, rödlök och pressad vitlök i lite olivolja i en stekgryta, ca 3 min. Tillsätt risottoris, paprika, saffran och rökt paprikapulver. Stek ytterligare 1-2 min. Tillsätt rödvinsvinäger och späd med buljong, lite i taget. Fortsätt så till riset känns mjukt, ca 20 min. Blanda ner tomat och låt sjuda ytterligare 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Persiljesallad: Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Blanda med rödvinsvinäger och salt. Låt ligga och dra ca 10 min. Plocka bladen från persiljan och blanda ner i skålen med rödlök vid servering.
- Aioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål.
- Servera paella med aioli och persiljesallad.