Paella med kyckling, saffran, aioli och persiljesallad
40
Utan gluten

Paella med kyckling, saffran, aioli och persiljesallad

Ingredienser

Allergener
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitlök
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Paella

Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Olivolja
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Rökt paprikapulver
2 tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Aioli

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar

Persiljesallad

Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Rödvinsvinäger
2 tsk
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 756 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Dra från värmen.
  2. Förberedelser till paella: Finhacka rödlök och vitlök. Skär paprika och tomater i mindre bitar. Strimla kycklinglårfilé.
  3. Paella: Stek kyckling, rödlök och pressad vitlök i lite olivolja i en stekgryta, ca 3 min. Tillsätt risottoris, paprika, saffran och rökt paprikapulver. Stek ytterligare 1-2 min. Tillsätt rödvinsvinäger och späd med buljong, lite i taget. Fortsätt så till riset känns mjukt, ca 20 min. Blanda ner tomat och låt sjuda ytterligare 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Persiljesallad: Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Blanda med rödvinsvinäger och salt. Låt ligga och dra ca 10 min. Plocka bladen från persiljan och blanda ner i skålen med rödlök vid servering.
  5. Aioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål.
  6. Servera paella med aioli och persiljesallad.