Utan gluten
Örtstekt kycklingfilé med rostad vitlöksyoghurt
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Morötter
150 g
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
2 dl
Olivolja
1½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Tomat
2 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 598 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär morötter i stubbar. Dela potatis. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Fräs pressad vitlök någon minut, se upp så det inte bränner. Rör ner vitlöksoljan i skålen med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med salt, torkad salvia, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min runt om. Tillsätt vatten, honung och vitvinsvinäger. Stek ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skiva tomat och lägg på ett fat. Ringla över lite olivolja, vitvinsvinäger och krydda med lite salt.
Servera örtstekt kyckling med rostade rotfrukter, tomat och rostad vitlöksyoghurt. Toppa med ruccola!
Smaklig måltid!