Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur och rostade tomater
15-20

Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur och rostade tomater

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • mjölk
  • svartpeppar

Rostade tomater

Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm

Citronbulgur

Bulgur (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
1 st

Örtiga fläskfärsbullar

Vitlök
1 klyfta
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja

Till servering

Ruccola
30 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 629 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade tomater: Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Citronbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot kycklingbuljong. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö citronskal över bulgurn precis innan servering. 
  4. Örtiga fläskfärsbiffar: Blanda pressad vitlök, ströbröd, mjölk, torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs i en bunke. Forma till 4 st biffar.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta. 
  6. Klyfta den använda citronen. Servera örtiga fläskfärsbiffar med citronbulgur, ugnsrostade tomater, ruccola, citronklyfta och matyoghurt.