Öppen lasagne med svamp, ricotta och mandelströssel
Löpefri

Öppen lasagne med svamp, ricotta och mandelströssel

4.08 (124)
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Nötter
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Smör
20 g
(Mjölk)
Citron
½ st
Mandelspån
25 g
(Nötter)
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Små vita bönor
1 förp
Ricotta
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Skogschampinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Smör
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Lasagneplattor
200 g
(Ägg, Vete)
Tomat
1 st
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
657 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 5.
Smält smör i en kastrull och värm det sakta tills det är brynt och doftar nötigt. Ta från värmen. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt citronskal, mandelspån, honung och salt till kastrullen med smör. Låt stå tills servering.
Häll av och skölj små vita bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ricotta, pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk), salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Skiva skogschampinjoner, bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek allt ca 4 min. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
Koka lasagneplattor ca 4 min, tills de är mjuka. Varva lasagneplattor med stekta champinjoner, syrlig bönricotta och babyspenat på två tallrikar. 
Klyfta tomat. Toppa öppen lasagne med mandelströssel och servera med tomatklyftor. 
Smaklig måltid!