Löpefri
Öppen lasagne med svamp, ricotta och mandelströssel
4.08 (124)
Under 50 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Nötter·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- salt
- smör
- svartpeppar
Smör
20 g
Citron
½ st
Mandelspån
25 g
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Små vita bönor
1 förp
Ricotta
½ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Skogschampinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Smör
Salt
2 krm
Svartpeppar
Lasagneplattor
200 g
Tomat
1 st
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 5.
Smält smör i en kastrull och värm det sakta tills det är brynt och doftar nötigt. Ta från värmen. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt citronskal, mandelspån, honung och salt till kastrullen med smör. Låt stå tills servering.
Häll av och skölj små vita bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ricotta, pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk), salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Skiva skogschampinjoner, bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek allt ca 4 min. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Koka lasagneplattor ca 4 min, tills de är mjuka. Varva lasagneplattor med stekta champinjoner, syrlig bönricotta och babyspenat på två tallrikar.
Klyfta tomat. Toppa öppen lasagne med mandelströssel och servera med tomatklyftor.
Smaklig måltid!