Nudelwok med vegofärs, purjolök och sesamfrön
Utan gluten
Laktosfri

Nudelwok med vegofärs, purjolök och sesamfrön

3.7 (91)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Vatten
1 ½ dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Japansk soja
2 ½ msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Sambal oelek
½ msk
Purjolök
½ st
Ingefära
½ bit
Olja
1 msk
Vegetarisk färs
½ förp
(Sojabönor)
Vitlök
2 klyfta
Risnudlar
½ förp
Babyspenat
30 g
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
588 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Blanda vatten, socker, majsstärkelse, japansk soja, vitvinsvinäger, sesamolja och sambal oelek i en skål.
Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finriv ingefära.
Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs vegetarisk färs på hög värme ca 3 min. Färsen som blir över går bra att frysa in. Sänk värmen och tillsätt purjolök, ingefära och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
Häll woksåsen i pannan och sjud ca ½ min. Tillsätt nudlarna och låt allt bli varmt.
Vänd ner babyspenat och servera nudelwoken toppad med sesamfrön.
Smaklig måltid!