Utan gluten
Laktosfri
Nudelwok med vegofärs, purjolök och sesamfrön
3.7 (91)
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- sambal oelek
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Vatten
1 ½ dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Japansk soja
2 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja
½ msk
Sambal oelek
½ msk
Purjolök
½ st
Ingefära
½ bit
Olja
1 msk
Vegetarisk färs
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Risnudlar
½ förp
Babyspenat
30 g
Sesamfrön
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 588 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Blanda vatten, socker, majsstärkelse, japansk soja, vitvinsvinäger, sesamolja och sambal oelek i en skål.
Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finriv ingefära.
Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs vegetarisk färs på hög värme ca 3 min. Färsen som blir över går bra att frysa in. Sänk värmen och tillsätt purjolök, ingefära och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
Häll woksåsen i pannan och sjud ca ½ min. Tillsätt nudlarna och låt allt bli varmt.
Vänd ner babyspenat och servera nudelwoken toppad med sesamfrön.
Smaklig måltid!