Laktosfri
Nudelsoppa med kokosmjölk, ingefära och sesamfrön
4 (121)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- sambal oelek
- vatten
- vitvinsvinäger
Äggnudlar
½ förp
Ägg
2 st
Salladslök
½ förp
Lime
½ st
Sesamfrön
1 msk
Morot
1 st
Broccoli
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
2 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 582 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna hastigt i en torr och het stekpanna!
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt ner äggen. Låt koka ca 7 min. Spola i kallt vatten. Skala och dela.
Skala och skiva morot. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull och fräs broccolistammen, morot, ingefära och vitlök ca 2 min.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, honung och sambal oelek. Koka upp och sjud under lock ca 4 min. Tillsätt broccolibuketter och låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av med salt.
Strimla salladslök. Klyfta lime.
Fördela nudlar i två skålar och häll på den varma soppan. Servera nudelsoppan toppad med sesamfrön, salladslök och limeklyfta.
Smaklig måltid!