Nudelsoppa med kokosmjölk, ingefära och sesamfrön
Laktosfri

Nudelsoppa med kokosmjölk, ingefära och sesamfrön

4 (121)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Ägg
2 st
(Ägg)
Salladslök
½ förp
Lime
½ st
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Morot
1 st
Broccoli
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
2 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
582 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna hastigt i en torr och het stekpanna!

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt ner äggen. Låt koka ca 7 min. Spola i kallt vatten. Skala och dela.
Skala och skiva morot. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. 
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull och fräs broccolistammen, morot, ingefära och vitlök ca 2 min. 
Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, honung och sambal oelek. Koka upp och sjud under lock ca 4 min. Tillsätt broccolibuketter och låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av med salt.
Strimla salladslök. Klyfta lime.
Fördela nudlar i två skålar och häll på den varma soppan. Servera nudelsoppan toppad med sesamfrön, salladslök och limeklyfta. 
Smaklig måltid!