Nötfärsgryta med myntayoghurt och couscous
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Couscous
125 g
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Olivolja
Nötfärs
250 g
Kebabkrydda
1 msk
Pastasås
½ förp
Vatten
1 dl
Röd paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Mynta
10 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 591 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs nötfärs ca 3 min. Tillsätt kebabkrydda och stek ytterligare ca 1 min. Rör ner pastasås och vatten. Sjud ca 5 min under lock.
Skär röd paprika i mindre bitar och tillsätt till grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladen av mynta. Blanda hälften av myntan med matyoghurt i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strö resten av myntan över grytan. Servera köttfärsgryta med couscous och myntayoghurt.
Smaklig måltid!