Nötfärsgryta med myntayoghurt och couscous

Nötfärsgryta med myntayoghurt och couscous

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Olivolja
Nötfärs
250 g
Kebabkrydda
1 msk
Pastasås
½ förp
Vatten
1 dl
Röd paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Mynta
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
591 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs nötfärs ca 3 min. Tillsätt kebabkrydda och stek ytterligare ca 1 min. Rör ner pastasås och vatten. Sjud ca 5 min under lock.
Skär röd paprika i mindre bitar och tillsätt till grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladen av mynta. Blanda hälften av myntan med matyoghurt i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strö resten av myntan över grytan. Servera köttfärsgryta med couscous och myntayoghurt.
Smaklig måltid!