Utan gluten
Laktosfri
Nötfärspanna med svamp, potatis och lingon
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Småpotatis
450 g
Morot
1 st
Lingonsylt
1 dl
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
1 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 508 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis i lättsaltat vatten. Skala och dela morot i stubbar. Låt koka med potatisen de sista 5 min.
Klyfta bananschalottenlök och champinjoner. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs svampen ca 3 min. Tillsätt lök och nötfärs. Fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt torkad timjan, tomatpuré, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt puttra ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nötfärspanna med nykokt potatis, morotsstubbar och lingonsylt.
Smaklig måltid!