Nötfärspanna med svamp, potatis och lingon
Utan gluten
Laktosfri

Nötfärspanna med svamp, potatis och lingon

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Småpotatis
450 g
Morot
1 st
Lingonsylt
1 dl
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Olivolja
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
508 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis i lättsaltat vatten. Skala och dela morot i stubbar. Låt koka med potatisen de sista 5 min.
Klyfta bananschalottenlök och champinjoner. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs svampen ca 3 min. Tillsätt lök och nötfärs. Fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt torkad timjan, tomatpuré, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt puttra ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nötfärspanna med nykokt potatis, morotsstubbar och lingonsylt.
Smaklig måltid!