Nordafrikansk kyckling med bulgur och torkade aprikoser
Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Kycklinglårfilé
350 g
Spiskummin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
1 msk
Bulgur
125 g
Kycklingbuljong
½ påse
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Torkade aprikoser
50 g
Babyspenat
30 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 649 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt till smulad kycklingbuljong.
Tärna gurka och tomat. Skär torkade aprikoser i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Krydda kycklinglårfilé med spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min på hög värme. Sänk till medelvärme. Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek, honung och vatten. Stek ytterligare ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda nykokt bulgur, babyspenat, olivolja och vitvinsvinäger med grönsakerna i salladsskålen. Smaka av med lite salt.
Servera nordafrikansk kyckling med bulgursallad och matyoghurt.
Smaklig måltid!