Nordafrikansk kyckling med bulgur och torkade aprikoser

Nordafrikansk kyckling med bulgur och torkade aprikoser

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Kycklinglårfilé
350 g
Spiskummin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
1 msk
Bulgur
125 g
(Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Torkade aprikoser
50 g
(Svaveldioxid)
Babyspenat
30 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
649 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt till smulad kycklingbuljong.
Tärna gurka och tomat. Skär torkade aprikoser i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Krydda kycklinglårfilé med spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min på hög värme. Sänk till medelvärme. Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek, honung och vatten. Stek ytterligare ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda nykokt bulgur, babyspenat, olivolja och vitvinsvinäger med grönsakerna i salladsskålen. Smaka av med lite salt.
Servera nordafrikansk kyckling med bulgursallad och matyoghurt.
Smaklig måltid!