Mustig bolognese med linguine
Laktosfri

Mustig bolognese med linguine

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Morötter
150 g
Rotselleri
100 g
(Selleri)
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Svartpeppar
Linguine
180 g
(Gluten)
Riven pecorino
40 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
733 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
Skala och grovriv morötter och rotselleri. Tärna bananschalottenlök.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs med salt på hög värme ca 5 min. Tillsätt morötter, rotselleri, lök och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
Sänk till medelvärme. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad köttbuljong, tomatpuré, vitvinsvinäger, torkad rosmarin och torkad oregano. Sjud under lock till servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Servera bolognese med nykokt linguine. Toppa med riven pecorino!
Smaklig måltid!