Utan gluten
Laktosfri
Mongolian pork med sesamfrö, ingefära och pomelosallad
4.11 (97)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- socker
- vatten
Salladslök
1 förp
Pomelo
½ st
Chili flakes
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Fläskkotlett
300 g
Majsstärkelse
1 msk
Olja
Vatten
½ dl
Japansk soja
¼ dl
Socker
¾ msk
Jasminris
150 g
Sesamfrön
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 91 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Finstrimla salladslök. Finhacka ingefära och vitlök. Skiva röd chili tunt.
Skär bort skalet från pomelon. Plocka sedan ur fruktköttet (utan hinnor). Lägg upp på ett fat och blanda med hälften av den strimlade salladslöken. Strö över hälften av sesamfröna och lite chili flakes.
Strimla fläskkotlett och lägg på ett fat. Blanda köttet med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet på hög värme ca 2 min, tills köttet har fått en krispig stekyta på båda sidor. Lägg över på en tallrik. Låt woken stå.
Tillsätt ingefära, vitlök och chili till woken, stek på medelvärme ca 1 min. Tillsätt vatten, japansk soja och socker. Låt koka ihop ca 1 min, tills såsen fått en simmig konsistens. Tillsätt köttet och sjud ytterligare ca 2 min. Vätskan ska koka in och köttet ska bli lite karamelliserat. Strö över resten av salladslöken och sesamfröna.
Servera mongolian pork med pomelosallad och jasminris.
Smaklig måltid!