Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Gul lök
½ st
Bakpotatis
1 st
Rotselleri
200 g
Blomkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vispgrädde
½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Avokado
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
½ förp
Tomat
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 608 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och tärna gul lök, bakpotatis, rotselleri och blomkål.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och fräs alla grönsaker, rotfrukter och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong. Koka under lock ca 20 min, tills alla grönsaker är mjuka.
Kärna ur och mosa avokado i en liten skål. Tillsätt pressad vitlök. Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger och sambal oelek (efter smak). Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. Frys in bröden som blir över.
Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i grytan. Rör ner vispgrädde och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten för önskad konsistens.
Tärna tomat. Grovhacka bladpersilja och toppa soppan.
Dela bröden och bred på avokadospread. Toppa mackan med tomattärningar. Servera blomkålssoppa med avokadomacka.
Smaklig måltid!