Mexikanska flautas med portabello, bönor och gräddfil
Löpefri

Mexikanska flautas med portabello, bönor och gräddfil

Nytt recept
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • tandpetare
Silverlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Svarta bönor
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Portabello
150 g
Olja
Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Tandpetare
4 st
Silverlök
½ st
Tomat
2 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
Lime
½ st
Gräddfil
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
712 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Finhacka silverlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite neutral olja och stek lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt svarta bönor (med spad), spiskummin, rödvinsvinäger och lite salt. Låt småputtra ca 5 min. Lägg i en mixerbunke och mixa till en grov bönröra.
Grovhacka portabello. Hetta upp en stekpanna med lite neutral olja och stek ca 2 min tills svampen fått fin färg. 
Finhacka all koriander. Lägg ut tortillabröd på skärbrädan och bred på lite bönröra. Fördela stekt svamp, hackad koriander och riven mozzarella som en sträng i mitten av varje bröd. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
Finhacka silverlök och tomat. Lägg i en skål och blanda med resten av den hackade koriandern och pressad limesaft. Smaka av med lite salt. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan och stek flautas med skarven nedåt ca 1 min. Vänd rullarna och stek ytterligare ca 1 min.
Klyfta resten av limen. Servera flautas med tomatsalsa, gräddfil och limeklyfta.
Smaklig måltid!