Löpefri
Mexikanska flautas med portabello, bönor och gräddfil
Nytt recept
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- rödvinsvinäger
- salt
- tandpetare
Silverlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Svarta bönor
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Portabello
150 g
Olja
Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
Riven mozzarella
100 g
Tandpetare
4 st
Silverlök
½ st
Tomat
2 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
Lime
½ st
Gräddfil
1 ½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 712 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka silverlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite neutral olja och stek lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt svarta bönor (med spad), spiskummin, rödvinsvinäger och lite salt. Låt småputtra ca 5 min. Lägg i en mixerbunke och mixa till en grov bönröra.
Grovhacka portabello. Hetta upp en stekpanna med lite neutral olja och stek ca 2 min tills svampen fått fin färg.
Finhacka all koriander. Lägg ut tortillabröd på skärbrädan och bred på lite bönröra. Fördela stekt svamp, hackad koriander och riven mozzarella som en sträng i mitten av varje bröd. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
Finhacka silverlök och tomat. Lägg i en skål och blanda med resten av den hackade koriandern och pressad limesaft. Smaka av med lite salt.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan och stek flautas med skarven nedåt ca 1 min. Vänd rullarna och stek ytterligare ca 1 min.
Klyfta resten av limen. Servera flautas med tomatsalsa, gräddfil och limeklyfta.
Smaklig måltid!