Mexikansk bönchili med bacon, sötpotatis och fetaost

Mexikansk bönchili med bacon, sötpotatis och fetaost

3.9 (167)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Sötpotatis
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Grön paprika
1 st
Bacon
1 förp
Linas tre kryddor
½ förp
Socker
1 krm
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Surdegsbaguette
½ st
(Korn, Vete)
Fetaost
35 g
(Mjölk, Laktos)
Oregano
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
687 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. 
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna grön paprika och strimla bacon.
Fräs bacon i en stekgryta utan fett ca 3 min, tills det har fått fin färg. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med Linas tre kryddor, socker och sambal oelek. Blanda ner tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på låg värme ca 7 min. Smaka av med salt.
Tillaga surdegsbaguette i nedre delen av ugnen (under sötpotatisen) ca 7 min.
Häll av och skölj svarta bönor. Smula fetaost. 
Blanda ner bönorna i grytan. Toppa grytan med rostad sötpotatis, fetaost och färsk oregano. Servera med surdegsbaguette.
Smaklig måltid!