Mexikansk bönchili med bacon, sötpotatis och fetaost
3.9 (167)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Sötpotatis
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Grön paprika
1 st
Bacon
1 förp
Linas tre kryddor
½ förp
Socker
1 krm
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Surdegsbaguette
½ st
Fetaost
35 g
Oregano
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 687 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna grön paprika och strimla bacon.
Fräs bacon i en stekgryta utan fett ca 3 min, tills det har fått fin färg. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med Linas tre kryddor, socker och sambal oelek. Blanda ner tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på låg värme ca 7 min. Smaka av med salt.
Tillaga surdegsbaguette i nedre delen av ugnen (under sötpotatisen) ca 7 min.
Häll av och skölj svarta bönor. Smula fetaost.
Blanda ner bönorna i grytan. Toppa grytan med rostad sötpotatis, fetaost och färsk oregano. Servera med surdegsbaguette.
Smaklig måltid!