Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
Mexican pork
Fläskkotlett
300 g
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl
Gurksalsa
Snackgurka
1 st
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Tillbehör
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 593 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Mexican pork: Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, Linas tre kryddor, tomatpuré, socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Ställ åt sidan.
- Gurksalsa: Tärna snackgurka fint och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger, chili flakes (valfritt), olivolja och salt.
- Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt.
- Tillbehör: Tärna tomat. Lägg upp tärnad tomat och mixsallad i skålar.
- Mexican pork: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskköttet på hög värme ca 2 min. Sänk värmen och tillsätt vatten. Sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Fyll tortillabröd med mexican pork och grönsaker. Servera med gurksalsa och vitlöksyoghurt.