Mexican tuna cakes med avokadokräm, koriander och tomatsallad

Mexican tuna cakes med avokadokräm, koriander och tomatsallad

Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Småpotatis
450 g
Tonfisk i olja
1 förp
(Fisk)
Koriander
10 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Panko
(Gluten)
Olja
Avokado
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Lime
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
570 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills den är mjuk. 
Häll av tonfisk. Hacka koriander. Lägg fisken i en bunke och finfördela med en gaffel. Tillsätt koriander, ägg, pressad vitlök, chili flakes, japansk soja och 4 msk panko. Blanda ordentligt. Forma till 4 biffar. Häll ca 1 dl panko på en tallrik. Vänd tonfiskbiffarna i panko. Låt stå till punkt 6. 
Gröp ur avokadon och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar och pressad limesaft. Mixa slät med stavmixer.
Finhacka bananschalottenlök. Skär tomat i bitar och grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke och blanda ner pressad limesaft, salt, chili flakes och lite olivolja.
 Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonfiskbiffarna ca 3 min per sida, tills de är krispiga och genomvarma.
Servera mexican tuna cakes med avokadokräm, tomatsallad och bakad småpotatis.
Smaklig måltid!