Mexican tuna cakes med avokadokräm, koriander och tomatsallad
Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Småpotatis
450 g
Tonfisk i olja
1 förp
Koriander
10 g
Ägg
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Japansk sojasås
1 msk
Panko
Olja
Avokado
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Lime
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 570 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en ugnsplåt och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, tills den är mjuk.
Häll av tonfisk. Hacka koriander. Lägg fisken i en bunke och finfördela med en gaffel. Tillsätt koriander, ägg, pressad vitlök, chili flakes, japansk soja och 4 msk panko. Blanda ordentligt. Forma till 4 biffar. Häll ca 1 dl panko på en tallrik. Vänd tonfiskbiffarna i panko. Låt stå till punkt 6.
Gröp ur avokadon och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar och pressad limesaft. Mixa slät med stavmixer.
Finhacka bananschalottenlök. Skär tomat i bitar och grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke och blanda ner pressad limesaft, salt, chili flakes och lite olivolja.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonfiskbiffarna ca 3 min per sida, tills de är krispiga och genomvarma.
Servera mexican tuna cakes med avokadokräm, tomatsallad och bakad småpotatis.
Smaklig måltid!