Marockansk auberginegryta med hasselnötsdukkah och aprikossallad
30-40
Löpefri
Laktosfri
Vegetariskt

Marockansk auberginegryta med hasselnötsdukkah och aprikossallad

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger

Couscoussallad

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
40 g
Bladpersilja
10 g

Auberginegryta

Aubergine
½ st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse

Hasselnötsdukkah

Hasselnötter (Hasselnötter)
25 g
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 616 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Couscoussallad: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja och salt. Koka upp vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  2. Auberginegryta: Skär aubergine i tärningar. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor. 
  3. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine ca 4 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök och ras el hanout. Stek ytterligare ca 2 min.
  4. Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, honung, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min. Smaka av med salt.
  5. Hasselnötsdukkah: Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander och salt ca 2 min, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända.
  6. Couscoussallad: Strimla torkade aprikoser och bladpersilja. Blanda med couscousen.
  7. Servera auberginegryta med couscoussallad. Toppa med hasselnötsdukkah.